Studievägledning
PÅ SOCIALHÖGSKOLAN
Hos studievägledningen får du möjlighet att diskutera din studiesituation, till exempel studieuppehåll eller problem med dina studier. Studievägledningen svarar också på allmänna frågor om till exempel arbetsmarknaden och är dessutom de du ska kontakta när det gäller stöd vid olika former av funktionsnedsättning.
På Socialhögskolan är vi tre studievägledare som alla våra studenter är varmt välkomna att kontakta. Hos oss kan du få hjälp och information rörande dina studier vid Socialhögskolan och livet som student vid Lund universitet. Hos oss kan du diskutera och planera din studiesituation och eventuellt studieuppehåll, vid behov få hjälp att upprätta en studieplan och prata om andra studiesociala frågor. Du kan också prata med studievägledaren om karriärvägar efter examen och andra arbetslivsfrågor. Studievägledaren har tystnadsplikt, så tveka inte att ta upp eventuella problem eller svårigheter i studiesituationen.
Vi arbetar också med att ge stöd och information kring olika anpassningar i studierna för studenter med pedagogiskt stöd.
Du kan vända dig till oss oavsett vilken fråga du har, kan vi inte svara så hjälper vi dig vidare till rätt person eller instans.
Vi hjälper dig med:
- Allmän studieinformation.
- Vägleda i studiesociala frågor.
- Diskutera studieplan om man till exempel kommit efter i kurserna eller haft studieuppehåll.
- Förmedla kontakter med universitetets övriga stödverksamheter (Studieverkstaden, Studenthälsan, Pedagogiskt studentstöd etc.).
- Tips kring studieteknik och studieupplägg.
- Information om examen, att läsa vidare på avancerad nivå, arbetsmarknad och karriär.
Kontakt
Mejla till vår gemensamma postlåda, för snabb handläggning. Om du vill boka ett vägledningssamtal, ange alltid ditt telefonnummer och berätta kortfattat vilka frågor du har.
studievagledning [at] soch [dot] lu [dot] se (studievagledning[at]soch[dot]lu[dot]se)
Studievägledare
Ulrika Reichert
Socionomprogrammet och fristående kurser på grundnivå
Annika Petré
Socionomprogrammet
Johanna Larsson
Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet, Masterprogrammet och fristående kurser på avancerad nivå
Central studievägledning
För studievägledning av mer allmän karaktär (som till exempel övergripande yrkes- och utbildningsval), vänd dig till universitetets centrala studievägledning.
Service och stöd
Service och stöd att få som student på Lunds universitet.